Bodrum escort kadın Beşiktaş escort kadın Bahçeşehir escort kadın Avclar escort kadın Ataşehir escort kadın Ataköy escort kadın Antalya escort kadın Anadolu yakası escort kadın Antalya escort kadın Adana escort kadın Bursa escort kadın Maltepe escort kadın Malatya escort kadın Kurtköy escort kadın Konya escort kadın Kocaeli escort kadın Kayseri escort kadın Kartal escort kadın Kadıköy escort kadın İzmit escort kadın İzmir escort kadın İstanbul escort kadın Gaziantep escort kadın Fatih escort kadın Etiler escort kadın Eskişehir escort kadın Denizli escort kadın Ümraniye escort kadın Taksim escort kadın Şişli escort kadın ankara escort kadın Samsun escort kadın Pendik escort kadın Nişantaşı escort kadın Mersin escort kadın Mecidiyeköy escort kadın

Uzman isim İstanbul haritasını açtı yerleri tek tek gösterdi! 7.5, 7.6 işte böyle bir zelzele bekleniyor !

27.02.2023
124
Uzman isim İstanbul haritasını açtı yerleri tek tek gösterdi! 7.5, 7.6 işte böyle bir zelzele bekleniyor !

Büyük imhalara ve can kayıplarına yol açan zelzele faciasının ardından gözler uzun müddettir konuşulan beklenen muhtemel İstanbul zelzelesiyle alakalı açıklamalara çevrildi. Zelzele için tehlikeli yerlere dair kaygılar çoğalırken uzmanların yorumları da merak ediliyor. Son olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Kısım Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk sansasyonel ifadeler kullandı. Büyüklükle alakalı 7.6, 7.5, 7.4 ve 7.2 kıymetlerini veren Öztürk”Böyle bir deprem bekliyor İstanbul” dedi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan zelzele faciasının ardından hem herkes zelzele bölgesindeki yaraların bir an evvel sarılması için büyük gayretler gösteriyor hem de bir yandan öteki bölgelerdeki zelzele tehlikesinin evhamını taşıyor. Uzun zamandır konuşulan beklenen muhtemel İstanbul zelzelesiyle ilgili araştırmalar da sürat kazandı.

Bu yönde uzmanların açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Zelzelenin büyüklüğünün ne kadar olacağı ve özellikle tehlikeli bölgelerin nereleri olduğu merak ediliyor. İşte beklenen İstanbul zelzelesiyle alakalı çok sansasyonel o yeni açıklama…

Harita üzerinden anlattı

TV100’de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında zelzeleler konuşuldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Kısım Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, beklenen İstanbul zelzelesine ait dikkat toplayan değerlendirmeler yaptı. ‘Böyle bir zelzele bekliyor İstanbul’ diyen Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, ayrıntıları harita üzerinden anlattı.

Öte yandan Öztürk, “Beklenen bir zelzelenin gelme zamanı neredeyse tarihi zelzele ardalanmalarına göre karşımıza çıkması gerekli bu aralar. Bu ritim çalışıyor ise böyle bir zamanı geldi. Beklenen zelzele ve tsunami diye yazdım.” ifadelerini kullandı.

Hangi bölgeler tehlikeli
Mevzubahisi zelzelede hangi bölgelerin tehlikeli olduğuyla alakalı ise Öztürk “Çınarcık, Kumburgaz, İmralı, Tekirdağ çukurları muhtemelen daha da çökecekler. Çınarcık çökünce İsmeler’a doğru bir su hareketi reelleşecek, su bu tarafa doğru bastıracak.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

izmir escort aliağa escort balçova escort bayındır escort bayraklı escort bergama escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karaburun escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kiraz escort kınık escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort antalya escort lara escort kumluca escort serik escort korkuteli escort konyaaltı escort kepez escort kemer escort kaş escort demre escort ibradı escort gündoğmuş escort gazipaşa escort finike escort belek escort aksu escort akseki escort döşemealtı escort manavgat escort muratpaşa escort