Değişim ve Tazelenme Vakti

28.07.2018
284
Değişim ve Tazelenme Vakti

CHP İl Başkan Yardımcısı Taner, “Değişim ve Tazelenme Vakti Geldi”

24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası CHP’de, seçimli olağanüstü kurultay sesleri yükselmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Av.Çağdaş Tarık Taner, “Seçmenimizin değişim isteği çok aşikardır ve bu isteğe sessiz kalmamak zorundayız. Değişim ve tazelenme vakti geldi” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Av.Çağdaş Tarık Taner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada , “24 Haziranda ülkemiz ve partimiz adına çok önemli bir seçimi daha geride bıraktık. Ülkemiz ilk kez seçilmiş partili bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilecek ve parlamenter sistem son bulacaktı. Seçim sonuçları genel olarak hiç bir partiyi mutlu etmediği gibi bizim partimizde de benzer tartışmaları meydana getirdi ve gelinen noktada kurultay için imza toplama sürecine girildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin kurucu partisi olarak halka karşı büyük sorumluluklar taşımaktadır. Kendisini sürekli güncel tutmak ve ülkede yaşanan her şeye öncülük etmek yükümlülüğündedir. Bu kurultay talebi halkın istekleri doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Parti içerisinde büyük bir kesim değişim isterken bazı kesimler ise bu değişimin yerel seçimlerden sonra yaşanması gerektiği noktasında fikir ayrılığına düşmüştür.
Bizler değişim ve tazelenme vaktinin artık geldiği kanaatindeyiz ve bu talebimizi tüzükte yazan demokratik hakkımız ile dile getirmekteyiz. Dışarıdan bakıldığında parti içi çatışma şeklinde söylense de aslında hiç bir siyasi partinin başaramadığı kadar demokratik şekilde süreci yaşamaktayız. Atama usulü ile ilçe başkanlarının görevlendirildiği diğer bazı siyasi partilerin yaşadığımız bu süreci anlayamamasına şaşırmıyoruz.
Olağanüstü kurultay için imza veren kurultay delegelerimiz tarihi bir sorumlulukla hareket etmeli , yalnızca kendi fikirlerine değil halkın isteklerine de kulak vermelidir. Yaklaşık üç yıldır partinin il yönetiminde görev almaktayım ve aşağı yukarı seçmenimizin taleplerini bilmekteyim. Büyük fedakarlıklarla partimizi destekleyen seçmenimizin değişim isteği çok aşikardır ve bu isteğe sessiz kalmamak zorundayız. Bahsettiğimiz bu değişim yalnızca genel başkan değişikliği ile sınırlı değil genel ve köklü bir değişimdir. Eğer tabanımızın değişim isteğine sessiz kalırsak üzülerek söylüyorum ki gelecekte daha kötü hezimetler bizi beklemektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi yaşanan bu süreçten daha güçlü çıkacak ve aydınlık Türkiye’nin umudu olmaya devam edecektir. Bilinmelidir ki Ankara Savaşı’nı Timur kazanmış fakat Anadolu’ya yüzyıllarca Yıldırım Beyazıd’ın Osmanlısı hükmetmiştir. 24 Haziran seçiminde kaybetmiş olabiliriz fakat bu topraklarda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ışığı doğrultusunda Kuvay-ı Milliye ruhu ile mücadelemize devam etmek zorundayız ve zafer kazanmak zorundayız. Tepeden tırnağa cesaret her şey Türkiye’yi sevmekten ibaret.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.